01 September 2014

Lelaki yang cuba berperisai.

Bismillahirahmanirahim. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani


bila kau seorang lelaki
yang suka internet surfing
kau akan sentiasa ada rasa selalu mahu tenggelam

kenapa?
sebab bila aku buka facebook, iklan sebelah kanan aku sungguh buat aku rasa nak terjatuh
buka youtube, tengah tengok video parodi one direction hijab make you beautiful ( promote sekejap ), iklan sebelah kanan itu

memang lah. memang deep and disturbing ( mendalam dan menganggu. menggangu naluri )


mata lelaki kalau di bawa ke luar rumah. tak selamat.

kalau di bawa ke dalam internet bertambah lagi tak selamat. 

kasihan kepada lelaki yang sedang cuba nak jaga pandangan kena begini

sepanjang menjadi seorang lelaki. memang betul betul faham mereka. mereka mereka yang betul mahu menjaga diri mereka daripada berbuat perkara yang tidak baik. 

aku faham. faham sangat. sebab aku pun lelaki.

 Sesungguhnya Kami telah jadikan manusia sentiasa dalam keadaan menghadapi kesulitan dan kesukaran (jasmani dan rohaninya); 

al balad:4

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...