22 May 2017

Panda yang pemalu.



Panda yang sepi.

Kisah ini tentang seekor panda yang pemalu. Seekor panda yang mahu seseorang datang melawatnya kerana dia sangat sepi dan keseorangan. Tapi, dia akan melarikan diri apabila ada yang datang menghampirinya. Dia selalu melihat yang lain bersama sama di taman kecuali dirinya sendiri sebab dia malu dengan matanya yang 'lebam'.

Si panda yang pemalu sangat berhajat mahukan seseorang datang menghampirinya tapi dia dapat lebih merasakan, dia akan lebih selesa keseorangan di dalam rumah bambunya.

Satu hari, dia rasa sangat kesunyian. Dia sangat memerlukan yang lain kerana rasa sepi yang dalam. Lalu, dia berdoa. Berdoa yang lain akan datang mengajaknya keluar walaupun dia tahu, dia akan bersembunyi dan lari jauh daripada yang lain. 

Kenapa tak ada seorang pun yang mahu mendekati ku? luah si panda pemalu.

Ah....mungkin sebab aku sendiri tak mendekati mereka. jawabnya sendiri.

Dia cuba mengumpul kekuatan dan ketenangan untuk keluar bersama yang lain. Dia bercakap dengan jiran sebelahnya. Dan akhirnya, si panda yang pemalu minum teh bersama sama dengan yang lain.

Walaupun banyak masa terluang yang aku mahu kan ialah berseorangan, tapi bila kita luangkan bersama yang lain, terasa hangat hidup ini tanpa keseorangan.








11 May 2017

Instagram page untuk blog saya yang malu malu.

alhamdulillah

hari ini random sebab aku tetiba rajin buat instagram page untuk blog.
aku pun tak tahu kenapa.
maka silalah follow jika rajin.

walaupun aku kurang aktif di instagram. tapi aku akan tetapkan push diri sendiri untuk sentiasa upload gambar bersama caption yang sesuai. jadi tunggu lah ye.

https://www.instagram.com/diari_siintrovert/?hl=en

kenapa perlu follow instagram profile ini?
1. jangan risau gambar kucing pasti ada. hehe
2. pengisian dengan gambar nampak lebih interaktif. mungkin.
3. sengaja tambah lebih link ke akaun media sosial untuk lebih rajin menulis.

terima kasih kepada siapa yang sudi follow.
yang benar,

lelaki introvert yang ingin menjadi encik penyayang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...