15 August 2009

skool off

skul off...apa dh jadi ni....off sbb skul aku skrng menghadapi krisis penyakit berjangkit.....
YA ALLAH....begitu hebat sekali dugaan yg ku terima(sbb aku pun mangsa krisis ni)
so....dpt balik rumah seminggu.....tapi.....sbnrnya aku nk cukupkan cuti aku smpai 3 minggu...
sbb pihak skola x bagi balik skola kalo masih sakit lagi......(ni kira kes amanah la ni)
tapi....aku rasa gerenti ramai yg x balik gi skool nya.....sbb diorng nk cuti pnjng....
tapi....kalo aku lain siket....aku ada sbb...aku batuk2 ngan selesema...lps tu kdng2 demam...
tgk cuaca gak laa.....bosan gak duk rumah....x tau nk buat apa2....pasal kena kuarantin kat rumah....
nk kuar pun mls.....masa dpt balik tu best gak....nk kata gembira pun ada gak(of course laa happy)
tapi....yg x sedap tu....aku trfikir nk tmpng saper???
lps tu ada laa member baru aku....ajak aku tidur rumah dia...lps tu esok paginya....
mak dia nk hntr aku gi station bas sg besar........masa tu mmg aku bersyukur gila...ALHAMDULILLAH.....siap mak dia baik giler.....bapak dia pulak bnyk ckp....
tapi it's okay.....dia ader keluarga yg best....anak bongsu katakan....lps beli tiket gi klang...
ayah aku kata nak ambik...masa tu agak lega sikit....dpt juga balik rumah...
itulah kesannya kalo duk skola jauh......sbpi sabak bernam....apapun skola tu tetap best....
walaupun kadang2 ader terkutuk sikit.....harap maaf ya....x suma skola bagus...

tapi....kalo time balik bagi dak asrama mcm aku mmg best giler...
tapi...masa nk balik tu laa ader dugaan....kena check wallet(ader duit x)
kena check ader transport x.....check baju2 busuk nk bawak balik.....
check homework....mcm2 lagi laa....
tapi selalunya aku msti ader mslh kat transport ngan duit....
smpai ader ari tuu....aku pinjam kat member aku ni 5 ringgit...
nk beli tiket...(sedih tul)barulaa aku tau betapa susahnya nk dpt duit.....
transport selalunya skola sediakan....tapi kadang2 x de gak....
mcm kes ni.....tiba2 x de transport.....
skola sediakan bas gi klang,sg buloh,etc.....
aku ambik sg buloh nyer bas....lps tu aku ambik komuter gi putra henti kat situ.....
lps tu tunggu dlm beberapa minit....naik komuter gi pelabuhan klang....lps tu berhenti kat shah alam.....aaaaahhhh...lega smpai rumah.....prjlnan memakan masa lbh kurang 3 jam.....
selalunya dh balik ari jumaat...trpaksa laa x smbhyng.....jadi musafir....niat jamak laaa....apa lagi
sedikit panduan drpda aku eh....bkn....sedikit coretan bagaimana aku balik rumah....
boleh buat buku ni.....boleh dibincangkan.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...