22 November 2009

update.....

alhamdulillah....
dpt jugak update blog ni....
setelah sekian lama...
busy study....blend otak....
akhirnya....dpt laa taip sikit....
at last...tamatlah....sesi persekolahan 2009....
tahun dpn.....finale season.....
SPM.....taip satu word ni....
buatkan aku tertnya...."dh sedia ke lum?"
susah tul nk jwb persoaln tu....tapi jwpnnya...."rasanya............................................lum lagi kot"
pnjng tul titik tu....maknanya x ready laa tuu....
mengimbas kembali tahun 2009....tahun yg paling mencabar bagi aku....
dpt msk SBP bkn brmkna...aku dpt hidup senang lenang...
malah bagi cabaran yg paling "gila2".....
pergh....susah nk bayangkan betapa susahnya hidup ku spnjng duk SBP...
apapun itu satu pengalamn...sekali seumur hidup....
(duit bole beli mcm2....kecuali EXPERIENCE....never)
dulu sblm msk SBP....aku pikir bdk2nye nerd laaaa....
senyap...suasana yg sunyi...sbb diorng blja thp semut....
tapi...sampai sana HAPPENING....
kita x bole expect perkara tu.....memang kejutan budaya....senang citer....
suma berbeza....rasa mcm songsang...bila aku bayangkan SBP....mcm maner....
masa lagi sikit....jln ngan pantas....susah sikit nk study...sbb bnyk aktiviti2
tapi....nasib baik final exam....dpt result yg bole dikatakan baik....
ALHAMDULILLAH.....semoga ini menjadi keyakinan untk tahun dpn....
SPM lagi setahun lagi......hrp2 dpt skor.....
tahun 2009...ni jugak aku kehilangan org yg bnyk bagi motivasi kat aku....
nenek aku.....
bulan Mac.....aku dikejutkan dgn berita nenek aku dh kembali ke rahmatullah.....
masa tu....aku rasa mcm nk lari dari asrama nk prgi ziarah nenek aku kat kubur....
tapi...apakan daya....masa tu...aku terima berita tu...lambat....
bapak aku x gitau aku berita.....sbb dia x nk bagi aku trtkn sbb baru first year kat SBP....
aku terima berita tuu pun...seminggu nenek aku meninggal...
semoga arwah mendpt nikmat dan syafaat....AL-FATIHAH....
baru2 ni lak....atuk belah bapak aku lak sakit....
baru gi lawat tengh ari tadi....alhamdulillah....x de trk sgt...cuma pinggang dia sakit....
mula msk hospital sbb salah minum air....air tu bagi kesan kat bdn dia....
alhamdulillah....semoga ALLAH...menyembuhkan penyakit atuk....
bila aku tgk balik....suma pengalaman aku tahun ni....
aku sedar....
sesungguhnya ALLAH sedang mengajar aku....
kadang2 manusia x sedar...lps dpt bala...tapi dia x dpt apa2
melainkan dia hnya dpt melupakan bala yg dialami...
mmg btl perit pengajaran yg aku dpt....
hrp suma benda ni jadi pengalaman....hrp2 laaa....insya ALLAH....

12 comments:

Anonymous said...

aku pown sama jugak...first year msk asrama nenek aku meninggal..da la yg tu aku paling rapat...lg sedey bile setlh seminggu meninggal baru aku taw..mak aku x nk gtaw sbb aku tgh exam time tu...hmmm...

NaRuFiQ said...

siapa sebenarnya ko ni? o_0"

Anonymous said...

i`m a reader...slh ke nak kongsi pengalamn..

NaRuFiQ said...

oh maaf =_=" janganlah marah~

Anonymous said...

jgn la terasa..x de bende yg perlu dimarahkan..hehe

NaRuFiQ said...

oh ok....aku x terasa pun ^_^ at least letak nama la even nick

Anonymous said...

haha..aku lebey selesa kalo ko x tahu spe aku..hehehe

NaRuFiQ said...

=_=" another silent reader....

Anonymous said...

hahha..ade silent reader yg lain ke..??

NaRuFiQ said...

ntah la....dah mcm tmpt chat plak kat sini =_="

Anonymous said...

hahah..agak la..btw nice to meet u..jumpe lg..

Anonymous said...

hahah..agak la..btw nice to meet u..jumpe lg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...