02 March 2011

Aku remaja 1/3 otaku.....

hai another quick post....
letih gak baca manga naruto tak habis2....
tapi bagi aku dia nyer content sumpah superb....
persoalan dan tema yg mudah tetapi diekpresikan dengan jalan cerita yg rumit...
susah nak jangka setiap babak yg bakal berlaku....
sebab tu la manga ni jadi kegilaan ramai para otaku di luar sana....
sehinggakan merampas tumpuan komik di sini....habes tenggelam komik2 tempatan di sini....

tapi tak pe....
jalan yg kelam pon boleh ade cahaya yg tumpah....
ok aku nak citer pasal minat yg mendalam terhadap hobi klasik aku ni iaitu melukis...
nape aku panggil klasik??
sebab hobi ni dah melekat ngan jiwa aku ketika aku masih lagi belum mengenal abjad dan nombor...

seperti yg korang maklum...
aku ni ade la jiwa satu per tiga otaku ni....
pasal aku dulu2 minat simpan manga lagi dragonball...pergh siap ade satu kotak khas buat stok penyimpanan manga...tersusun rapi dan kemas...



tapi jangka hayat kitorang x lama....
sebab kalo nak tao aku beli manga2 ni suma keje belakang tabir...
mak aku tak tahu pon selama ni aku ikat perut beli manga2 ni kat kedai....
aku sanggup puasa setengah hari semata2 nak melabur duit aku utk buat collection...

finally,
mak aku jumpa kotak besar kat bilik...lepas punggah tu nampak la plak koleksi2 manga aku selama ni...ades
habes kene soal siasat kat ruang tamu....then report kat ayah aku...
kena fire r time tu...abes serang dari pelbagai arah...rse nak meletop je telinga ni...

apa yg terjadi pada koleksi aku??

dirampas dan tidak dibenarkan menyentuhnya di bilk ayah aku....
habes kepala aku benjol...ntah berapa kali aku hentak kepala kat dinding merayu-rayu supaya dipulangkan....
last2 mak aku bagi manga2 tu kat jiran....ades geram tul
dia kata aku x nak belajar kalo selalu baca manga....
aku budak kecik memang guna senjata pemberontak aku r iaitu menangis dan menghentak kepala ke dinding ngan laju2....

tapi...
mak aku nyer pertahanan sgt kukuh....
dia gunakan senjata ampuh dia tu yg buatkan aku rase bosan buat bende klise ni...(dia biar aku nanges sampai 8 jam...)
selepas drpd kejadian tu...
aku still lagi buat collection haram ni..tapi secara kecil-kecilan....

aku mula menaruh minat ngan seni lukisan apabila aku nampak member aku mula bergiat aktif memunculkan diri dalam pertandingan melukis....
tapi...
aku x de la sibuk2 nak masuk pertandingan just utk hilangkan bosan duk rumah...
habes buku latihan kosong jadi medan seni bakat aku...

lalu mak aku pon terhidu la hobi baru anak dia ni....
sekali lagi mak aku bertindak luar drpda jangkaan....
dia buang suma karya aku kat dlm tong sampah...
dia kata suma tu buang masa.....abes kene leter ngan dia pasal conteng2 buku latihan...




sampai sekarang aku nyer hobi ni x pernah padam...
kalo nak tahu buku aku...boleh la pi check yg ade lukisan kat dlm buku...insyaALLAH aku nyer...
tapi lama kelamaan mak aku da malas nak padamkan hobi aku ni....
sekarang pon da kurang tegas sikit....


melukis ni lebih kurang ko mempraktikkan penggunaan otak kanan ko berimaginasi...
yup...ia salah satu utk menguatkan kebolehan ko berkreatif....
kadang2 karya seseorang pelukis tu ade mesej yg depa cuba sampaikan...
lukisan boleh dikategorikan sebagai medium penyampai maklumat yg kaku....
dengan adanya bakat ni....
manusia boleh kaut keuntungan berbilion-bilion masuk dalam akaun bank...

so sape yg rse berkebolehan tu...
jangan la segan2 duk umah pi conteng dinding....
lukis la karya korang....
teringin aku nak tengok karya negara kita pergi jauh....



p/s:aku tahu lukis muka orang je....ngeh3

17 comments:

hilmi said...

naruto bosan la.....
dakurang lwak dier....meh la bace one piece....
ngeh2....ngeh2!!!!.....NGEH2!!!!!!!
ahahah..

NaRuFiQ said...

hak3....naruto agi best r...
one piece aku on the way....
baru nak berjinak2...tapi mcm x de mase lak nak baca 2 manga sekarang...sedey tul ni sbb nak jadi dewasa r ni...

helmi said...

ala....cam da besar sngat jer....=.=..muke pown comel lgi...heheheh...one piece bru 600++ episode...skit jer....ape la....hurmm..ko mmng angau naruto ehh.....ahahah..

hilmi said...

situasi ko nih cam aku dulu....bapak aku gi bakar 40+ buku dragon ball aku..=.=...penat jer kumpul...tpi best gak bakar.....api besar~!~!

NaRuFiQ said...

helmi:hak3....manyak giler...x terdaya aku nak baca...ngeh3

NaRuFiQ said...

hilmi:hak3...extreame...lagi dasat tengok kemusnahn barang ko sendiri..ngeh3

holmi said...

ceh...cam hilmi ngn helmi orng len jer...=.=

NaRuFiQ said...

holmi:ko jgn maen2 leh x??aku sekeh pale hang kang...

zubect said...

naruto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!suka gler sih!

NaRuFiQ said...

same la kita...

Zalikha said...

ramai jugak yg melalui pengalaman sedih mcm ni.dulu komik2 kitorang pon selalu kena buang..=_=

ehehe..kite pon ada komik buatan sendiri tapi dah besar ni tangan dah jadi kayu la...lukis hodoh je

p/s:gambar naruto,budak laki n perempuan tu ko lukis??? sugoii!!!cantik gile

NaRuFiQ said...

hak3....ko lukis komik??
impressive.....
mne de la aku cari kat google je suma tu..ngeh3

amii afandi said...

zalikha kalau lukis comel gila ohhhh. kitaorg pernah berkolaborasi buat komik sama-sama. tp sayangnya sebab komik gak la kitaorang bertekak. hahaha. cerita lama.

kelakar kalau ingat balik. rasa nak guling-guling je.

anyway, naruto best;)

NaRuFiQ said...

oh ye ke....
citer r sikit...

Zalikha said...

Suka hati ko je ami.skang kite lukis kartunnye semua cam takde feel.aah~rindunya zaman kanak2.

anyway,kite pon dah lupe nape kite bertekak.ehehe

NaRuFiQ said...

laaa...
suruh ami r citer...ce citer

Anonymous said...

cer la letak satu dua lukisan ori kat sini, nak tengok gak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...