27 April 2011

Aku penunggu masa....

salam sekali lagi...

hari ini aku menjenguk ke ruang peribadi di alam realiti.Aku memikirkan saat pertemuan kembali dengan rakan rakan lama di kotak fikiran.Mampu kah aku mengendap perubahan realiti setiap jiwa??

Sedang menceloteh acara perseorangan di alam realiti.Aku berjalan perlahan di alam kesibukan masa.Muda mudi berjalan tanpa berpandukan kamus yang bertauliah.Tanpa aku sedari ada segelintir penduduk dunia berpinggiran di ruang yang tersisih di pinggir ruang kesibukan masa.

cinta??

apa tu??

percontengan kali ini bukan untuk menghasilkan karya percintaan si blogger.Cuma menaip persoalan yang sudah lama melekat di pinggir saraf otak.

bagi aku sedikit masa utk menerangkannya...



kamu faham.err...
aku langsung tak faham...

'tipula ko xde awek.Ko mesti ade punye laa.HAHAHAAHA'




aku sorang je ke yang tak paham maksud di atas.Lemah sangat ke aku ni.Hebat sangat ke percintaan tu.

*sengaja x mahu letak tanda tanya...(ego)

someone said,

kamu ni casonava la,just play around with girls....

aku casanova??


cakap ngan pompuan pon pandang bawah...

cakap ngan pompuan pon boleh dikira...



cakap ngan pompuan pon berpeluh-peluh...


cakap ngan pompuan pon bergentar jantungnya meh...



cinta tu apakah??



berpegangan tangan masuk ke kedai starbucks.berpelukan di tepian pantai.bercubitan pipi di anjung chalet.

how's that kind of gedik emotion appear in man's mind???

situasi yang janggal meh.

cinta??

sejenis senjata jarak jauh yang mampu menikam cecair kornea mata ke??


bom bergas racun pemaksa lelaki melabur duit ke??


gari penyumpah terikat setia jantina ke??



apakah itu??

di mana aku mahu mendapatkan lelongan informasi bab ini.adakah setelah aku beredar mengikut masa sambil menyulam pengalaman setiap detik??

beredar mengikut masa ya??
idea yang tipikal digunakan sekali lagi...

kian kita hanya diakhiri sebagai karier penunggu masa sahaja...



menunggu masa mengetuk kita supaya menelan segala pemandangan yang lebih indah daripada dahulu...

cinta tu apa??

perhati sahaja sambil merakam pemandangam masa yang terus berjalan...

6 comments:

cik riffa :) said...

shahdu benar pmbacaanku kali ni -,-

NaRuFiQ said...

shahdu sgt ke...alahai

Zalikha said...

hahaha...ko ni mcm watak2 dlm buku bahruddin bekri la.baca la buku2 bahruddin bekri.mesti ko faham cinta tu apa (kot) mengikut persepsi yg lain drpd novel2 picisan yg biasa jumpe kat novel2 melayu.serius,bahruddin bekri mmg unik n lain drpd yg lain.paling best buku2 dia lawak tapi menginsafkan

p/s: bahruddin tak banyak sgt pasal cinta.tapi boleh je la

NaRuFiQ said...

hahaha...insyaALLAH aku akan baca karya beliau...mcm seronok plak baca komen ko ni....ni yg rasa teruja ni nak melabur duit beli karya beliau....hehehe

amii afandi said...

hahh. aku sokong. baharuddin bekri memang style doh! baik kau baca.

hahaha. macam tengah menunggu bas lak aku tengok kau ni. -.-''

NaRuFiQ said...

baiklah cik amii....saya akan beli...hehehe ko je la yg tunggu bas tu...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...