23 February 2011

Anugerah istimewa??

hai sekali lagi....
walaopon blog ni da rase hambar sikit....
x mengapalah sekurang2 nya aku boleh dengar aku tepuk tangan sorang2 kat skrin ni...
jadi bagi utk mencetuskan situasi yg bermakna bagi blogger ni leh r korang tepuk tangan sekali...da tepuk tangan? bagus2....

hari ni aku nak post pasal keganjilan jiwa aku ni...
aku x pasti sama ada aku boleh nilai keupayaan ni adalah anugerah istimewa drpda ALLAH...apapon jika benar ALHAMDULILLAH....

maka aku nak start enjin blog...ok jalan

setiap kali aku merantau di dunia luar....
berjalan kaki sebagai ejen pengangkutan utama....
aku akan pasti melangkah masuk ke dalam ruang sosial manusia....
setiap langkah yg diambil aku memerhatikan gerak geri mereka...bukan nak skodeng tao

apa yg istimewanya??

aku tahu mereka yg penghuni dunia pasti akan berbuat demikian....
tapi...aku x tahulah plak yg aku de 'penglihatan pemindahan imej'....

apakah itu??

aku boleh melihat jasad member aku pada jasad masyarakat yg berlainan....

kurang faham laa...

hak3....meh aku terang laju2 kat ko....
aku selalu nampak member aku kat depan aku...padahal depa ni orang lain
naseb laa aku ni bukan jenis friendly neighbourhood(suka tegur2 orang...)
maka aku terselamat drpda kesilapan minda aku yg menyalahtafsir objek di hadapan...

tapi...

yg menghairankan aku...
bahan2 asing apa yg mencetuskan kecelaruan minda aku dalam mentafsir imej...
adakah penyakit ini mampu membunuh kamu dengan laju2 atau mereput dengan tenang...

simptomnya sgt luar biasa utk diterjemahkan dlm sistem jasad...

-hati yg berdebar-debar saat menunggunya menegur kita...
-perasaan yg sukahati tapi ragu-ragu sama ada mahu menegurnya atao tidak...
-perpeluhan yg melampau terutamanya di tapak tangan....

persoalan aku hampir terjawab....
apabila satu ruang dalam sistem jasad berbisik...

'oit...hang ni x baek sombong!! pi r tegur dia....'

lalu aku mengetap gigi kekejangan...
mengepal tangan dan melajukan kaki....
aku yakin dan berani mengharungi sisa kira-kira 50 meter drpd jasadnya....



kerna....
aku percaya kepada ruang rindu.....



p/s:ades...aku salah tegur orang tadi...hampeh tul ingatkan budak sekolah lama aku...segan sampai nak tercabut telinga....

6 comments:

Zalikha said...

Mula2 ingatkan boleh baca minda orang...
hahahahaha...mesti dah rindu sgt ni kan?

ezatisz said...

haha..padan......

NaRuFiQ said...

zalikha:hak3....da tahap kronik ni...

NaRuFiQ said...

farah:x pe ko...malu

AhmaD MuizZ said...

rindu ehk???
xpe2..doa2 la kte dpt u same...
fakulti insyaAllah same...
ngadap mke ko je la t..
kah3

NaRuFiQ said...

hak3...insyaALLAH
AMIN....
jangan jemu sudah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...